Publicerad 2020-08-19

Nya nationella direktiv för digitala detaljplaner

Våra kunder har redan idag förutsättningarna för digital detaljplaneprocess!

”Vänta inte utan påbörja digitaliseringen av befintliga planer redan idag”! Så lyder Lantmäteriets uppmaning till landets kommuner. 

Flera av våra kunder har redan kommit en bra bit på väg. Andra ligger i startgroparna. Oavsett var din kommun befinner sig så kan du som kund hos oss känna dig trygg med att vi kan leverera verktygen som möjliggör för er att följa de nya nationella direktiven för digitala detaljplaner.

Våra kunder med GEOSECMA Fysisk planering har redan idag förutsättningarna för en helt digital detaljplaneprocess där planer konstrueras enligt gällande regelverk och standard och där informationen kan läsas och tolkas digitalt. På köpet medföljer möjligheten till övergripande analyser av exempelvis byggrätter eller hur mycket användningar kommunen har av mängden bostadsmark, centrummark etc.

Tack vare ArcGIS Urban kan våra kunder även skapa en digital stadsmodell (digital tvilling) och samarbetsplattform i 3D. På så sätt kan planer förberedas som uppfyller politikernas förväntningar på befolkningsökning, nya bostäder och fler arbetstillfällen. Med ArcGIS Urban kan du följa utvecklingen av stadsbyggnadsprojekt och engagera medborgaren i stadens utveckling.

Länktips

Lantmäteriet informerar om nya direktiven för digitala detaljplaner

Smartare detaljplaneinformation är navet i den digitala samhällsbyggnadsprocessen. Därför är det just digitala detaljplaner som är först ut i myndigheternas arbete med att skapa en digitalt obruten informationsprocess som stöd för ett effektivt och hållbart ökat bostadsbyggande. Vissa förändringar har redan trätt i kraft och fler regelverk är på gång.

Lantmäteriet har nu tagit fram en filmpresentation för att reda ut hur kommuner påverkas av de nya föreskrifterna för digitala detaljplaner samt nationellt tillgängliggörande. S-GROUP Solutions medverkar också i Lantmäteriets film där vi visar vilka positiva nyttoeffekter som digitala detaljplaner möjliggör.

Länktips:

Jag vill veta mer!

Är du intresserad av ytterligare information om hur vår lösning GEOSECMA for ArcGIS kan stödja din kommuns behov av en digital detaljplaneprocess? Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig inom kort.

Jag vill bli kontaktad

Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.