Publicerad 2017-03-02

Stort intresse för VA på GEOSECMA Användarkonferens

VA var ett av våra huvudområden på årets GEOSECMA-dagar, som arrangerades i Malmö den 7-8 februari. Många representanter från VA-verksamheter deltog för att skaffa ny kunskap kring ämnen som strategisk VA-planering, stuprörsinventering och analysmöjligheter med hjälp av drift- och underhållsinformation.

Ett väldigt uppskattat pass var presentationen av integration mellan Idus underhållssystem och GEOSECMA for ArcGIS. Kunder med GEOSECMA Ledning VA ges nu möjlighet till en utökad och integrerad drift- och underhållslösning tack vare det samarbete som nyligen inleddes mellan Idus AB och S-GROUP Solutions. Det innebär att såväl rörnät som övriga objekt i en VA-anläggning kan hanteras. En annan presentation som lockade många deltagare handlade om Svenskt Vattens utvecklingsprojekt kring riktlinjer för modellering av dag- och spillvattensystem. 

Vi ställde frågan till våra besökare vad de uppskattade mest med att delta på konferensen. Nedan är några exempel på uttalanden från våra deltagare på VA-passen: 

  • Det mesta var bra och särskilt SGU:s sårbarhetskarta, hitta hårdgjorda ytor, tjänsteområden för brandposter och hur VA-modulen funkar i fält
  • Hur man använder VA-data med modelleringsprogrammet Mike Urban
  • Presentationer kring hur man använt GIS i sin VA-planering
  • Att höra hur andra jobbar och tänker
  • Ta del av nyheter inom VA-området.
  • Tips och trix om modulen samt VA-statistik
Läs mer om GEOSECMA Ledning VA

Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.