Publicerad 2019-04-26

Ny produktchef för Kart- och planförsörjning samt GEOSECMA Lantmäteri

I rollen som Produktchef kommer Grzegorz Swiderski att ansvara för våra produkter inom kart- och planförsörjning samt GEOSECMA Lantmäteri, på vårt produktutvecklingscentrum i Karlskrona.

- Med många års erfarenhet av den digitala samhällsbyggandsprocessen, att driva projekt tillsammans med till exempel Boverket och Lantmäteriet samt djuplodad kunskap i den produkttekniska delen, är Grzegorz en fantastisk intern rekrytering till rollen som produktchef, säger Hans-Göran Wilhelmsson, VD S-GROUP Solutions AB.

Vi fick möjligheten att samtala med Greg, som alla kallar honom på kontoret, kring hans nya roll.

Produktchef S-GROUP Solutions

Hej Greg!

Hej!

Vem är du?

Jag är utbildad Kartograf men har även en gedigen bakgrund inom systemutveckling och projektledning. Man kanske kan sammanfatta det som 30 års erfarenhet av att gestalta verkligheten i digitala miljöer. Nu senast har jag arbetat som projektledare för våra produkter GEOSECMA Karta, GEOSECMA Fysiskplanering och GEOSECMA Lantmäteri.

Så vilka spännande erfarenheter tar du med in i rollen som Produktchef?

Eftersom jag har en bred kunskap inom samhällsbyggnadsprocessen, i kombination med förståelse för utvecklingssidan, så förstår jag hur viktigt mitt uppdrag är för att skapa rätt förutsättningar för kommuner och Lantmäteriet i digitaliseringen av den processen. Jag har en väl etablerad relation med alla myndigheter och arbetar även aktivt inom Svensk Geoprocess. Jag har också lång erfarenhet av Auto-CAD, vilket är spännande nu när BIM och GIS möter varandra. Båda teknikerna beskriver verkligheten, men på olika nivåer.

Vad är din vision kring produkterna du arbetar med?

Under flera år så har det handlat om att digitalisera plankartor och information. Det arbetet kommer säkert att fortgå 2-3 år till. Men när det är klart så kommer det handla om att tillgängliggöra information och skapa analysmöjligheter. Det vill säga göra information lättillgänglig för medborgaren och hur planer påverkar dem. Men också att ge samhällsbyggaren verktygen att se hur planerade bebyggelse påverkar den existerande omgivningen. Det kanske behövs fler skolor, man kan utvärdera trafikmönster och behov i förväg, hur påverkas hållbarheten i staden. Alla dessa beslut ska vara datadrivna och möjliga att på förhand utforska. Jag vill ge dessa verktyg till dem som är inblandade i samhällsbyggnadsprocessen.

Läs mer om vår syn på digital samhällsbyggnadsprocess...


Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.