Publicerad 2020-08-17

Förhandsinformation – så hanteras planbeskrivningar i GEOSECMA Fysisk planering

Boverkets föreskrifter digitala detaljplaner och planbeskrivningar

Boverket arbetar just nu med att ta fram regler och föreskrifter kring nya digitala detaljplaner inklusive planbeskrivningar. 

Detta är ett pågående arbete och S-GROUP Solutions deltar som remissinstans, vilket innebär att vi har lämnat vår syn på det förslag som Boverket har tagit fram. Nu väntar vi officiell slutleverans från Boverket för att därefter kunna anpassa GEOSECMA Fysisk planering.

Läs mer hos Boverket

Statsvy från Örebro

Så anpassas GEOSECMA Fysisk planering till nya myndighetsrekommendationer

Redan idag kan du som användare av vår modul fysisk planering koppla planbeskrivningar till detaljplanen via de länkningsmöjligheter som finns. Detta är förstås inte den vägen som en helt digital planbeskrivning kommer att ta. Vi har tankar om hur detta ska implementeras i GEOSECMA men vi kan inte starta utvecklingsarbetet innan vi har en slutversion från Boverkets arbete. Det förslag som presenterades i remissen är inte tillräckligt för att planera hur den tekniska lösningen kommer att se ut. 

Vi garanterar dock att vi kommer att utöka GEOSECMA Fysisk planering med denna funktionalitet så att våra kunder kan skapa digitala planbeskrivningar kopplat till plankartan när lagen träder i kraft.

Parallellt anpassar vi just nu GEOSECMA Fysisk planering till den kommande versionen av Boverkets Planbestämmelsekatalog 2020 och kommer att fortsätta med funktionalitet som krävs för att tillgängliggöra planer via nationella plattformen.


Vill du fortsätta hålla dig a´jour med vad som händer?

Vi rekommenderar dig att teckna dig för våra digitala nyhetsbrev om du inte redan gjort det. I dessa berättar vi löpande om releaseplaner, produktnyheter samt senaste nytt från supporten och aktuella utbildningar eller projektstöd. 

Ja, jag vill prenumerera på S-GROUP Solutions nyhetsbrev

Det finns även möjlighet att följa våra releaser och ta del av andra kunders önskemål och idéer genom att skapa ett konto på Mina Sidor.

Ja, jag vill skapa ett konto på Mina Sidor

S-GROUP Solutions nyhetsbrev

Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.