Publicerad 2019-06-12

Uppsala Vatten och Avfall väljer GEOSECMA for ArcGIS som verksamhetsstöd för VA-verksamheten

Uppsala Vatten och Avfall har valt GEOSECMA for ArcGIS som verksamhetsstöd för sin VA-verksamhet. Valet är en naturlig förlängning av det strategiska samarbete som Uppsala Stad, Esri Sverige och S-GROUP Solutions har etablerat under flera år.

- Att Uppsala Vatten och Avfall har valt S-GROUP Solutions som partner för verksamhetsstöd inom vatten och avlopp känns som ett bevis på att vårt arbete med att utveckla en GIS-lösning för hela kommunen verkligen har varit rätt, säger Hans-Göran Wilhelmsson VD för S-GROUP Solutions. VA-branschen står inför den hittills största förändringen någonsin. Nya tekniska möjligheter, tillsammans med befolknings- och klimatförändringar, resulterar i helt nya krav på vad ett IT-baserat verksamhetsstöd för vatten och avlopp måste klara av, avslutar Hans-Göran.

Vattenkran

S-GROUP Solutions, tillsammans med Uppsala Vatten och Avfall, kommer att påbörja implementationen av GEOSECMA Ledning VA efter sommaren 2019.

- Uppsala Vatten och Avfall AB har under en längre tid tittat på alternativa lösningar vad det gäller ett nytt verksamhetssystem för VA, och en sammanhållen GIS plattform. Det befintliga verksamhetssystemet användes inte med önskad bredd, saknar en webblösning och har ingen bra hantering av data i fält, säger Nihad Hodzic, GIS-Samordnare på Uppsala Vatten och Avfall. Med GEOSECMA for ArcGIS så får vi en sammanhållen och modern GIS miljö med alltifrån verktyg, webbapplikationer och appar. Detta kommer möjliggöra att vi får den breda GIS-användning som krävs, samt en tilltalande och spännande miljö att jobba i. GIS ska vara lika naturligt att använda som vilket system som helst, tillägger Nihad.

Slutligen vill vi bara säga, tack för förtroendet Uppsala Vatten och Avfall!

Framtidsspaning för den digitala VA-verksamheten

Läs mer om GEOSECMA Ledning VA


Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.