Publicerad 2019-10-23

Nu utvecklas Framtidens VA-system 2021

I början av året bestämde vi oss. Vi ska år 2021 leverera Sveriges första VA-system som är rustat för morgondagens behov. Bakgrunden är att VA-branschen står inför de hittills största förändringarna någonsin. Nya tekniska möjligheter, tillsammans med befolknings- och klimatförändringar, resulterar i helt nya krav på vad ett IT-baserat verksamhetsstöd måste klara av.

Den här satsningen vill vi göra tillsammans med våra VA-kunder. I våras åkte vi därför runt i Sverige för att träffa våra VA-användare. Vi möttes av ett fantastiskt engagemang och fick med oss många värdefulla insikter hem.


Våra VA-kunder aktiva i produktutvecklingen

Nu har vi gått in i nästa fas av utvecklingen av ”Framtidens VA-system 2021”. I september hade vi uppstartsmöte i Stockholm för att träffa personer från ett antal VA-organisationer, som har uttryckt intresse för att ingå i vår projektgrupp. Genom att tillsätta en projektgrupp, bestående av både representanter från våra kundorganisationer och medarbetare från S-GROUP Solutions, så får vi en bred kompetensbas att utgå ifrån. Projektgruppen kommer tillsammans att definiera behov och krav utifrån våra samlade erfarenheter och expertiser.


Nu fångar vi de bästa kraven

Första arbetsuppgiften för projektgruppen är att identifiera vad man vill uppnå samt syften med de arbetsflöden som finns i VA-verksamheten. Dessa krav blir sedan en viktig input till utvecklingen av vår helt nya VA-lösning.

"Det här är ett unikt sätt att jobba tillsammans med våra användare. Våra kunder blir delaktiga under hela utvecklingsresan - från kravspecifikation till prototyp, test och implementation”, säger Mikael Göthammer, produktchef på S-GROUP Solutions.


Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.