Publicerad 2019-09-16

Ny Produktchef för Digitala gaturummet

Nu välkomnar vi vår nya Produktchef, Karl-Johan Svärd. I sin roll kommer Karl-Johan att ansvara för våra produkter inom det digitala gaturummet på vårt produktutvecklingscentrum i Karlskrona.

- Med många års erfarenhet från rollen som gata/parkchef och teknisk chef, inom den kommunala verksamheten, så bidrar Karl-Johan med precis den typen av erfarenhetsbaserad kompetens vi driver vår innovationsprocess på. Här får vi en kollega som verkligen har fingret på pulsen när det kommer till de utmaningar som svenska kommuner står inför, och hur det dagliga arbetet bedrivs ute i landet, säger Hans-Göran Wilhelmsson, VD S-GROUP Solutions AB. Vi är stolta över en så fantastisk rekrytering, och över de nya möjligheter som det kommer att ge våra kunder, fortsätter Hans-Göran.

Vi fick möjligheten att samtala med Karl-Johan och ställa några frågor

Produktchef Karl-Johan Svärd

Hej Kalle!

Hej!

Vem är du?

Karl-Johan Svärd 47 år, och kallas för Kalle. Jag är utbildad byggnadsingenjör i grunden. Närmast kommer jag från Karlskrona kommun där jag först var renhållningschef och senare gata/parkchef. Har även hoppat in som hamnchef och teknisk chef under en period. Men jag har också erfarenhet från Vägverket och andra svenska kommuner.

Så vilka spännande erfarenheter tar du med in i rollen som Produktchef?

Jag har arbetat i 18 år som avdelningschef för olika funktioner inom kommunens tekniska områden. Det har gett mig en bred förståelse och god kunskap kring kommunernas olika ansvarområden, hur de fungerar samt vart många av utmaningarna ligger.

Vad är din vision kring produkterna du arbetar med?

Förenkla och förbättra för kommunerna. Digitalisering på riktigt. Allt från att kommunerna ska kunna ha bästa möjliga underlag för beslutsfattande till att medverka till framtidens e-förvaltning. Att våra produkter hjälper kommunerna till en ”enklare vardag” som bland annat innebär att möta ökade krav från myndigheter, kommuninvånare och företag.


Vi vet att du kommer att trivas hos oss

Vår gemensamma framtid byggs på innovation och nya perspektiv

När du tittar på en karta, vad ser du då? Vissa ser vägar, kustlinjer, stadskvarter och vattendrag. Andra ser den komplexa samhällsväv som binder samman oss alla och knyter ihop vardagslivet. Vi letar alltid efter individer som vågar tänka innovativt, och vill spela en avgörande roll i att skapa en bättre framtid.

Kolla in hur det är att arbeta på S-GROUP Solutions...


Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.