Publicerad 2021-11-03

ArcGIS QuickCapture


Samla in data i rörelse med ArcGIS QuickCapture

Som användare av ArcGIS har du tillgång till en mängd appar och verktyg med olika funktioner som kan underlätta ditt arbete. En av dessa är ArcGIS QuickCapture – appen som gör det möjligt att på ett snabbt och enkelt sätt samla in data när du är i rörelse.

ArcGIS QuickCapture är speciellt utvecklad för arbete i fält där datainsamling behöver ske i farten, till exempel från din bil eller cykel. Med hjälp av appen kan du enkelt samla in information från din omgivning, såsom status för vägar och trafik, parkutrustning och växtlighet, byggnader och belysning – utan att behöva stanna ditt fordon.

Bil i rörelse trafik

Bara en knapptryckning bort

Så länge en knapptryckning är tillräcklig för att ge den information du behöver finns det egentligen inga begränsningar för vilken data du kan samla in med ArcGIS QuickCapture. Du kan även få en bild tagen vid knapptryckningen för att komplettera din data.

Den insamlade datan kan visualiseras i realtid för dina kollegor på kontoret i en karta eller dashboard och utgöra underlag för analyser och beslut. Det ger ett digitaliserat arbetsflöde där du spar tid genom att inte längre behöva hantera handskrivna formulär och rapporter. 


Vad krävs för att komma igång?

För att komma igång med ArcGIS QuickCapture behöver du, som redan har tillgång till ArcGIS, bara ladda ner appen till din mobil eller surfplatta. Appen är tillgänglig för iOS, Android och Windows och kan även användas offline. 

Med appens användarvänliga gränssnitt skapar du enkelt ditt första projekt och det krävs ingen utbildning för att börja samla in data.

Man ipad platta park

Vill du veta mer?

Är du intresserad av mer information om ArcGIS QuickCapture och hur appen kan underlätta arbetet i just din kommun? Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig inom kort.


Jag vill bli kontaktad

Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.