Publicerad 2021-11-17

ArcGIS Survey123


Smart datainsamling med appen för digitala formulär

Som användare av ArcGIS har du tillgång till en mängd appar och verktyg med olika funktioner som kan underlätta ditt arbete. En av dessa är ArcGIS Survey123 – appen som gör det enkelt att skapa formulär, samla in data och dela resultaten i ett digitalt flöde. 

Med ArcGIS Survey123 skapar du skräddarsydda formulär för olika användningsområden, till exempel som ett smart verktyg för fältinventering. Användaren får ett verktyg som är lätt att använda och som finns tillgängligt både för dator, mobil och surfplatta – såväl online som offline.

ArcGIS Survey123 field work

ArcGIS Survey123 ger er ett digitaliserat arbetsflöde

Med appens skräddarsydda formulär får ni ett digitaliserat arbetsflöde där ni spar tid genom att inte längre behöva hantera handskrivna formulär och rapporter. Använd ArcGIS Survey123 som verktyg för exempelvis olika fältinventeringar, för att underlätta rutinmässiga kontroller av era anläggningar eller för felanmälan. 

Informationen som samlas in lagras som geoobjekt och blir direkt tillgänglig i er ArcGIS-plattform, där den kan visualiseras i kartor eller dashboards som underlag för analyser och beslut. Den insamlade datan kan också genereras till rapporter i olika format, såsom Word och Excel.

ArcGIS Survey123 inventering

Ökad användarvänlighet ger förbättrad kvalitet

Utnyttja appens smarta funktioner för ökad användarvänlighet för att bidra till förbättrad kvalitet på den insamlade datan:

  • Guida användarna genom formulären genom att utnyttja appens logik för att anpassa frågor som ställs utifrån vilka svar som anges. 
  • Underlätta arbetet genom att ange fördefinierade svarsalternativ att välja mellan eller genom att göra viktiga fält obligatoriska.
  • Komplettera och förtydliga inventeringen med foton som tas direkt via enhetens kamera eller som laddas upp i efterhand.
  • Förse kartan som används i formuläret med objekt som gör det lättare för användaren att orientera sig i den, såsom park- och anläggningsytor.
ArcGIS Survey123 foto gps karta

Vad krävs för att komma igång?

För att komma igång med ArcGIS Survey123 behöver du, som redan har tillgång till ArcGIS, bara ladda ner appen till din mobil eller surfplatta. Appen är tillgänglig för iOS, Android och Windows och kan även användas offline. 

Du bygger enkelt ditt första formulär i webbapplikationen och kan snabbt komma igång med din inventering.


Vill du veta mer?

Är du intresserad av mer information om ArcGIS Survey123 och hur appen kan underlätta arbetet i just din kommun? Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig inom kort.


Jag vill bli kontaktad

Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.