Publicerad 2022-11-03

Spännande nyheter i höstens release av ArcGIS Urban!

Låt oss presentera ett urval av dem

Esri Inc har just lanserat den senaste versionen av ArcGIS Urban – modelleringsverktyget som på ett unikt sätt bidrar till att utveckla kommunal verksamhet inom fysisk planering.

Se våra korta filmklipp där vi presenterar fyra spännande nyheter och hur du kan nyttja dem för att underlätta ditt arbete!

ArcGIS Urban 3D


Förbättrad användarupplevelse när du skapar ny modell

Den nya versionen ger dig en förbättrad användarupplevelse som gör det enklare att skapa en ny Urban-modell samt att få en överblick av dina modeller. På urban.arcgis.com möts du nu av alla dina tillgängliga modeller, får möjligheten att steg-för-steg skapa en ny modell samt att öppna en demomodell för Boston. 

Med hjälp av OpenStreetMap kan du nu skapa en ny Urban-modell med färdiga lager med byggnader och träd – var som helst i världen! Välj bara plats och mall för din modell så har du en startmiljö i 3D för din stad eller kommun. Extra värdefullt för nya användare!


Se geometriers dimensioner medan du konstruerar dem

En mycket efterlängtad nyhet är du vid skissning av nya volymer eller ytor nu kan se måttangivelser för dina geometrier medan du konstruerar dem. Det innebär att du direkt kan se vilken storlek en yta eller volym har samt enkelt kan justera en byggnads placering utifrån avstånd till andra objekt, såsom vägen intill. 


Nytt verktyg ger dig större kontroll över rivningsobjekt

Förbättrade möjligheter i Planer gör det mycket enklare för dig att mer exakt definiera vilka existerande objekt du vill riva – och det utan att först behöva skapa en ny fastighet för rivning. Med det förbättrade rivningsverktyget ritar du enkelt upp en egen geometri för att markera objekten eller väljer, liksom tidigare, hela fastigheter som ska rivas.


Mer interaktiv dashboard för mätvärden

Dashboarden för mätvärden har gjorts mer interaktiv genom att du nu kan koppla ihop olika mätvärden och flöden direkt genom att klicka och dra kopplingar mellan olika noder. Detta gör det lättare att snabbt göra justeringar, men underlättar också att förstå flöden mellan noderna.Vill du veta mer om ArcGIS Urban?

Vill du veta mer om ArcGIS Urban och hur verktyget kan fungera som en digital stadsmodell och samarbetsplattform i 3D för just din kommun? 

Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig inom kort!

Jag vill bli kontaktad

Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.