Publicerad 2021-11-01

Lars Strömqvist - ny verksamhetsspecialist inom trafik och gata


Lars Strömqvist är vårt nya tillskott i konsultteamet. Han kommer senast från Trafikverket där han axlat roller som trafikingenjör och indatastödjare. Den erfarenheten, ihop med att han också arbetat som trafikingenjör i Borås kommun, är en stor styrka i hans nya tjänst som verksamhetsspecialist inom trafik och gata, hos oss på S-GROUP Solutions.

...............................................................................................

Är du intresserad av att arbeta på S-GROUP Solutions?
Se vilka tjänster vi har lediga just nu

................................................................................................

Business Area Specialist

Hej Lars, kan du berätta lite om vad en verksamhetsspecialist gör?

Som verksamhetsspecialist hjälper jag våra kunder med att implementera vår programvara i deras vardag och ger dem stöttning i, framförallt, introduktionsfasen.

Hur kan en arbetsvecka på S-GROUP Solutions se ut?

Under min introduktionsperiod har det varit mycket fokus på studier men fortsättningsvis kommer en vecka vanligen bestå av tre dagar med kundmöten och två dagar där jag arbetar med frågor utifrån dessa möten.


Hur väcktes intresset för GIS?

Kartan har alltid varit en stor del av mitt liv. Som liten satt jag ofta med näsan i en atlas och jag har spenderat åtskilliga timmar av mitt liv på orientering. Det föll sig med andra ord helt naturligt att även min utbildning skulle innehålla karta. Jag valde att läsa Väg- och vattenbyggnad, med inriktning Geo and water engineering på Chalmers Tekniska Högskola. Det var under mina studier som jag för första gången kom i kontakt med GIS och fastnade direkt. Då utbildningen var väldigt bred började jag snabbt söka fler kurser inom GIS och när det var dags för ex-jobbet presenterade jag det givetvis med hjälp av kartan som verktyg.

Vad gjorde du efter utbildningen?

Efter min utbildning fick jag anställning som trafikingenjör hos Borås kommun där jag arbetade med klassiska arbetsuppgifter som vägvisning och trafikreglering men också med GIS-frågor. 
Efter fyra år på kommunen sökte jag mig vidare till en tjänst som trafikingenjör hos Trafikverket. Där arbetade jag med trafikregleringsfrågor och myndighetsutövning under ett par år och bytte sedan roll till indatastödjare, vilket innebar att jag stöttade kommuner i deras leverans av data till NVDB. Jag hade även ett förvaltaransvar för webbtjänsten NVDB på webb.Vilka styrkor ger din bakgrund dig?

Jag kommer att arbeta med GEOSECMA-modulerna LVDB, Gata och Trafik här på S-GROUP Solutions och jag har ju erfarenhet från samtliga delar i mina tidigare roller. Som trafikingenjör på kommunen var jag delaktig i att skapa trafikföreskrifter och på Trafikverket gjorde jag yttranden på föreskrifter från Länsstyrelsen. På gatusidan har jag erfarenhet av att ta fram underlag till entreprenad och jag har även förvaltningsbiten från mitt arbete med NVDB på webb.

Dessutom har jag redan vana av kontakt med användaren från min roll som indatastödjare. Att dessutom vara bekant med användarens situation tror jag är en tillgång i min nya tjänst.

GEOSECMA Trafik

Varför S-GROUP Solutions?

En omorganisation på min tidigare arbetsplats resulterade i att hanteringen av kartan helt försvann från mina arbetsuppgifter. I och med att den alltid har hört till mitt fokus valde jag att söka mig vidare och fick då upp ögonen för en tjänst här på S-GROUP Solutions. Inte bara får jag chansen att arbeta med GIS, jag får dessutom arbeta mot kund, något som jag tycker är väldigt roligt.

Har du tips till dem som är nyfikna på en roll som din?

Har du, liksom jag, ett stort intresse för karta samt trivs i kontakten med kunder då är det bara att köra. 


Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.