Publicerad 2022-09-14

Grattis Karlskrona – vinnare av internationellt pris från Esri Inc


3D-stadsmodell och datadriven digital tvilling

Varje år uppmärksammar Esri Inc ett hundratal organisationer världen över som utmärkt sig i sitt arbete med GIS med hjälp av Esris programvara ArcGIS. Vi på S-GROUP Solutions valde detta år att nominera Karlskrona kommun med anledning av deras framstående insatser i att skapa en 3D-stadsmodell och datadriven digital tvilling för hållbar samhällsplanering med hjälp av ArcGIS och GEOSECMA for ArcGIS.

”Special Achievement in GIS”

Karlskrona kommun valdes till en av vinnarna bland 100.000 nominerade och tog emot pris och utmärkelsen ” Special Achievement in GIS” under Esri Inc.s användarkonferens (EUC) i San Diego i somras.

Vinnare - Special Achievement in GIS

GEOSECMA och ArcGIS grundförutsättning

En grundförutsättning för Karlskronas datadrivna digital tvilling har varit kombinationen av GEOSECMA for ArcGIS och ArcGIS-plattformens möjligheter. Med GEOSECMA säkras kvalitativ grunddataförsörjning som förser stadsmodellen med aktuella geodata från verksamheterna. Dessutom med inbyggt stöd för nationella standarder och gällande lagstiftning. Med ArcGIS Pro, ArcGIS Urban och ArcGIS StoryMaps skapas unika förutsättningar för såväl scenario-baserade GIS-analyser som medborgardialog.

Karlskrona_3d_modell

”Det här priset betyder mycket för Karlskrona”

Vi träffade Ann-Sofie Silverskär, planarkitekt, Mark Mostert, GIS-ingenjör och Babacar Ndiaye, GIS-samordnare från Karlskrona kommun för att få veta mer om vad priset betyder för dem personligen samt för kommunen och dess invånare. Du får även höra varför samarbete mellan GIS och verksamhet är så viktigt samt hur nästa steg i arbetet med den ”Smarta staden Karlskrona” ser ut.

Se hela intervjun >>


Karlskrona kommuns 3 bästa tips - kom igång med digital tvilling

Står ni i startgroparna för en digital tvilling? Är ni nyfikna på hur man börjar? Vi bad trion på plats om att dela med sig av sina tre bästa tips för att komma igång med att skapa en datadriven digital tvilling.

Ta del av tipsen >>


Vi hjälper er att skapa datadriven digital tvilling

Vill din organisation komma lika långt som Karlskrona kommun? Vi hjälper er gärna! 

Lästips

Snabbguide till datadriven digital tvilling
Karlskronas arbete med CIM

Jag vill bli kontaktad

Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.