Publicerad 2021-11-24

Ny expert inom Fysisk planering

I denna intervju träffar vi Oskar Andersson som är vår nya verksamhetsspecialist inom Fysisk planering. Han har ett stort intresse för samhällsplanering och drivs av mötet mellan människa och teknik. Med sig i bagaget har han inte bara en master i fysisk planering utan även erfarenhet av rollen som plankoordinator inom kommunen, något vi tror att han kommer ha nytta av i sin nya tjänst.

...............................................................................................

Är du intresserad av att arbeta på S-GROUP Solutions?
Se vilka tjänster vi har lediga just nu

................................................................................................


Hej Oskar! Berätta lite om vad din roll innebär!

Som verksamhetsspecialist är min primära uppgift att hjälpa kommuner med implementering av vår modul GEOSECMA Fysisk planering. Jag hjälper dem med det grundläggande kring implementation och utbildning, såsom förstudier, workshops och vägledning. I min roll förväntas jag även hålla mig uppdaterad inom området och komma med värdefulla tips och råd till våra kunder samt utveckla vår verksamhet framåt.


Vad lockade dig med den här rollen?

Jag har ju ett stort samhällsbyggnadsintresse i grunden. Det är spännande att se hur vi bygger vårt samhälle och varför vi gör som vi gör. Men det som lockar lite extra med denna roll är mötet mellan människa och teknik. Att ta reda på hur man kan få ut ett mervärde av tekniken och inte bara använda teknik för teknikens skull. Någonstans ska ju det här digitala arbetet leda till en bättre vardag för kommunens medborgare och medarbetare, och där är det superkul att få vara med i utvecklingen.

Vad tror du blir den största utmaningen i ditt arbete?

Nu är jag precis i uppstarten av mitt arbete men jag tror att den största utmaningen är det här med att hålla sig uppdaterad. Vi ska inte bara ha koll på vilka lagar och regler som kommer och vad de innebär. För att vara ledande i vår bransch gäller det att ha koll på trender, att kunna se vart vi är på väg men också var vi vill hamna. Det är en framåtblickande roll och för någon med mitt stora intresse för samhällsplanering är det verkligen en rolig utmaning.


Vad har du för bakgrund?

Jag läste Samhällsplanering på Uppsala universitet och byggde sedan på min utbildning ytterligare med en master i Fysisk planering på BTH. Därefter fick jag ett vikariat som plankoordinator på Heby kommun. Det var en bra förstagångstjänst för att få pejl på hela samhällsplaneringen från start till slut, vilket jag känner är toppen nu då vi på S-GROUP Solutions har moduler från start till slut. 
I mina arbetsuppgifter som plankoordinator ingick bland annat försäljning av villatomter, uppdatering av primärkartan, att ta fram nybyggnadskartor och hjälpa planarkitekterna med kartor och annat underlag. Dessutom jobbade jag en hel del med vår bygglovsenhet.

Innan jag hamnade här på S-GROUP Solutions jobbade jag även en kort period som konsult på Trafikverket, så jag har även erfarenhet av statligt arbete. Men erfarenheten som plankoordinator är den som gett mig mest grund för min nuvarande tjänst.


Hur kom du först i kontakt med S-GROUP Solutions?

Jag kände till S-GROUP Solutions redan innan jag började på BTH, men det var under Karlskrona Arkipelago (arbetsmarknadsmässa för kandidat- och masterstudenter som studerar till planeringsarkitekt) som jag fick en större kännedom om er. Jag tyckte att det ni pratade om lät toppen och det verkade roligt att vara i framkanten av utvecklingen och få jobba med dessa frågor. Under mitt vikariat hos Heby Kommun fick jag även tillfälle att jobba i en del av era produkter.

Vad har du för tips till andra som är nyfiken på din roll?

Det här är en roll för dig som är intresserad av att jobba med utveckling och gillar mötet mellan människa och teknik. Hur teknik används och vem användaren bakom skärmen är. Skulle du dessutom uppskatta att jobba i ett bolag med drivande och kompetent folk så är det hit du ska söka.


Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.