Publicerad 2021-03-12

Vi behöver fler kvinnor i teknikbranschen

I år har det gått precis etthundra år sedan svenska kvinnor för första gången fick rösta i riksdagsvalet. Det var en stor händelse och mycket har skett sedan dess, men långt ifrån tillräckligt.

Vi på S-GROUP Solutions jobbar aktivt för att bidra till en jämlik arbetsmiljö. För oss har det alltid handlat om att tillvarata kunskap och kompetens, oavsett kön. Även om vi är glada att allt fler kvinnor söker sig till oss är det fortfarande för få. Kanske är det just det faktum, att IT och teknik fortfarande är en mansdominerad bransch, som gör att färre kvinnor väljer att utbilda sig och söka arbete inom området? Kanske är det vi i branschen som inte upplevs som inkluderande i våra rekryteringsannonser? Vid årsskiftet 20/21 bestod S-GROUP Solutions arbetsstyrka av 26% kvinnor och fler har anställts sedan dess. Men det kan fortfarande bli bättre.

Framöver kommer vi att bjuda er på olika reportage där ni får träffa flera av våra kvinnliga anställda. Via dessa intervjuer vill vi förmedla en bild av vad ett arbete inom teknik och IT innebär och hur en arbetsdag hos oss kan se ut. Först ut blir en intervju med vår nya verksamhetsspecialist inom samhällsbyggnad – Lovisa. I kommande artiklar kommer ni att få möta andra spännande yrkesroller, exempelvis UX-designer, projektledare och teknisk skribent. Vi hoppas att dessa artiklar ska inspirera fler kvinnor att söka sig till IT-branschen och vara en del av den utveckling som pågår för fullt just nu - för framtidssäkra produktföretag, såsom S-GROUP Solutions, är beroende av både mäns och kvinnors kompetens och innovation.


Möt Lovisa Ståhl

Lovisa blev en del av vårt team i december 2020. Hör hur hon beskriver sin roll som verksamhetsspecialist inom samhällsbyggnad och vilka utmaningar hon står inför i sitt yrke. Hon berättar även om sitt engagemang i att hjälpa kommuner att skapa en hållbar samhällsplanering.


Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.