Publicerad 2021-06-29

Möt Malin - projektledare i vårt utvecklingsteam


I denna artikel träffar vi Malin som arbetar som projektledare i vårt utvecklingsteam. Hon började på S-GROUP Solutions så sent som i mars men känns redan som en självklar del i teamet med sin gedigna erfarenhet från affärs- och IT-området. Vi tog en pratstund med Malin för att höra lite om vad hennes roll egentligen innebär och vad som fick henne att söka sig till vårt företag.

...............................................................................................

Är du intresserad av att arbeta på S-GROUP Solutions?
Se vilka tjänster vi har lediga just nu

................................................................................................


Hej Malin. Berätta, vad gör man som projektledare på S-GROUP Solutions?

Som projektledare finns jag till för team och produktägare och ser till att produktionen löper fint. Det innebär att jag stöttar där det finns behov, exempelvis i arbetssätt, prioriteringar, planering och teamwork. Jag håller även ett öga på om det kommer in felrapporter från våra kunder via supporten och ser i så fall till att rättning prioriteras och planeras in för att nå ut till kund så snabbt det går.


Det låter som att du är lite av spindeln i nätet, vad har du för utmaningar i din roll?

Det ligger i min roll att se till att produktionen flyter. Jag tänker alltid ”löpande band” och felar något i kedjan blir det ett avbrott. Min utmaning består då i att hjälpa till att hitta lösningar på det som stannar produktionen. Mycket handlar – enkelt förklarat - om att hålla alla nöjda och glada för då sker leveranser automatiskt.Din roll verkar kräva mycket och varierande kunskap, vad har du för bakgrund?

Jag har en magister i Datavetenskap från Blekinge Tekniska Högskola (BTH). Efter utbildningen arbetade jag i supporten på ett drift/hosting-företag där jag senare blev projektledare och slutligen platschef. Jag har även jobbat med kravhantering inom utvecklingsprojekt under ett par år, på Eniros karttjänster i Stockholm. Senast kommer jag från Telenor där jag varit både kravanalytiker och produktägare för deras självbetjäningskanaler. Jag har i mina tidigare roller varit såväl teammedlem som produktägare och ledare, så jag har en ganska mixad bakgrund. Gemensamt för rollerna är att jag alltid haft fokus på utveckling.


Vilka erfarenheter tror du att du kommer att ha störst nytta av i din roll som projektledare hos oss?

I mitt senaste jobb innan S-GROUP Solutions blev jag en del i ett utvecklingsteam som fick i uppdrag att fasa över till att jobba agilt. I ett antal år fick jag och mina dåvarande teamkollegor själva hitta och skapa ett agilt flow tillsammans, som senare skalades upp till ett flertal agila team, på enterprisenivå. Tro mig, vi gjorde alla fel, men lyckades också genom transparant dialog och en stor pott vilja att skapa ett riktigt bra arbetssätt med löpande releaser till kund. Resan att skala upp en utvecklingsproduktion är fylld av klurigheter som innebär utmaningar för både verksamhet, ledning, arkitektur och team. Det är här jag tror att jag kan bidra mest, tack vara all praktiskt erfarenhet. Vardagen är alltid bästa skolan, det går enligt mig inte att läsa sig till.


Vad var det som lockade med en tjänst hos S-GROUP Solutions?

Företaget är familjärt med stora ambitioner. Det känns stort men samtidigt litet, vilket är bra. En av anledningarna till att jag sökte mig hit var möjligheten att få arbeta med samhällsnyttiga funktioner och det ska bli spännande att få delta vidare!


Vad anser du vara det bästa med ditt jobb?

Att vara mitt i smeten mellan affär/IT. Där har jag mest erfarenhet och känner mig hemma – där kan jag bidra. Min roll kräver både affärskompetens och IT-kunskap, vilket är en kul mix. Tack vare tidigare erfarenhet kan jag röra mig högt upp på båda sidor.Vad skulle du säga till andra som är nyfikna på en roll som din?

Sök! Här finns både roliga utmaningar och en bra grund om du har en fallenhet för att driva och planera – men det krävs IT-kompetens! Om jag ska utmana tror jag ordet ”projektledare” är på väg ut och kommer att ersättas med mer agila roller baserat på att team blir mer självgående och att digitaliseringen gör allt större intåg. Det behövs oerhört mycket stöd allmänt idag inom kravhantering så jag tycker man ska nyfikna sig på krav om man gillar IT men inte själv är utvecklare! Allt som ska digitaliseras idag kräver översättare av affärskrav till IT-krav och min upplevelse är att här finns hål att fylla. Kravhantering, agila team, löpande band med mera kan jag prata mycket om, så den som är sugen kan boka ett kaffesnack any day!Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.