Publicerad 2021-05-25

Trafikverkets nya NVDB-katalog - så påverkas våra kunder med GEOSECMA LVDB

Installation av ny GEOSECMA-version, 10.7.1 SP7, är tillfälligt pausad

Vi har informerat våra kunder, som har modulen GEOSECMA LVDB, om nedanstående via mejl.

Vår nya release, GEOSECMA for ArcGIS 10.7.1 SP7, är tillfälligt pausad. Ytterligare information om datum för när vi kan påbörja installationer av SP7 kommer att publiceras på vår hemsida för ”Aktuell Releaseplan” så fort det är fastställt. Eftersom en av nyheterna i SP7 avser myndighetsanpassning av GEOSECMA LVDB så har vi tagit fram information för er som har LVDB-modulen om hur detta påverkar er. Myndighetsanpassningen i SP7 avser stöd för Trafikverkets nya NVDB-katalog (version 6.3.5), som trädde i kraft den 4 maj.

Trafikverkets nya NVDB-katalog - så påverkas våra kunder med GEOSECMA LVDB

För er som i nuläget har GEOSECMA for ArcGIS 10.7.1 SP6 , eller SP5, installerad:

Med SP6, eller SP5, installerad kan ni fortsätta arbeta med redigering, och export, av ert lokala vägnät precis som vanligt med undantag för hantering av NVDB:s nya dataprodukt ”Cykelgata”. Ni kan även fortsätta att importera era vägnätsdata från NVDB.

Att tänka på om du redigerar i GEOSECMA LVDB:

  • välj ”Antal körfält 2” (vilket ersatt ”Antal körfält” som fortfarande syns men som alltså INTE ska användas)
  • välj ”Turismcykelled” ( vilket ersatt ”C-cykelled” som fortfarande syns men alltså INTE ska användas)
  • om du väljer fel, det vill säga om du väljer ”Antal körfält” och ”C-cykelled” så kommer Trafikverket inte att godkänna leveransen
För er som i nuläget har GEOSECMA for ArcGIS 10.7.1 SP4, eller SP3, installerad:

Med SP4, eller SP3, installerad kan ni fortsätta arbeta med redigering, och export, av ert lokala vägnät precis som vanligt inklusive stöd för ”Antal körfält 2”. Ni saknar dock stöd för ”Turismcykelled” och ”Cykelgata”. Ni kan även fortsätta att importera era vägnätsdata från NVDB.

För er som har SP3/SP4 installerad saknas även stöd för de förändringar som lanserades i tidigare NVDB-datakatalog version 6.3.4 (GEOSECMA LVDB stödjer NVDB-katalog 6.3.4 från och med SP5). Förändringar i NVDB datakatalog version 6.3.4 berör "Cykelvägskategorier" ( ny dataprodukt), samt revideringar i dataprodukterna "Väghållare" och "Korsning".

Vill din organisation uppgradera till GEOSECMA for ArcGIS 10.7.1SP6?

Fyll i intresseanmälan om din organisation vill beställa version SP6. Vi hör av oss inom kort för planering av installationstillfälle.


Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.