Publicerad 2023-11-09

GIS-ingenjör med mångårig kommunal erfarenhet


Möt vår nya strategiska rådgivare

Petra Lundkvist är ett av många nya ansikten på S-GROUP Solutions den senaste tiden. Med en bakgrund som såväl GIS-ingenjör på kommunen som konsult hos Metria har hon god kännedom kring samhällsplanering, fastighetsbildning och inte minst GEOSECMA for ArcGIS.

Petra - strategisk rådgivare

Projektleder grundimplementationen av GEOSECMA 11.1

Petra är anställd som strategisk rådgivare på S-GROUP Solutions, vilket innebär att hon hjälper och guidar våra kunder vid införande av GEOSECMA och nya moduler. Men i detta första skede av hennes anställning har hon fått ansvaret att projektleda grundimplementationen av GEOSECMA 11.1. det innebär att hon koordinerar alla involverade roller på S-GROUP Solutions såsom produktansvariga, installatörer och verksamhetsspecialister. Det innebär också att hon har dialogen med kommunerna och projektleder leveransen från beställning till leveransgodkännande från kundens sida. Sammanfattningsvis sker det som en välstrukturerad process som utgår från kundens förutsättningar.

- Det har varit full fart från start, skrattar Petra. Våra kunder är väldigt angelägna om att påbörja implementeringen och sin spännande resa mot GEOSECMA 11.1. Det känns verkligen roligt.


Transparens genom hela leveransprocessen

På S-GROUP Solutions arbetar man med välstrukturerade processerför att säkerställa kvalitén hela vägen från beställning till godkänd leverans. Man har en transparens genom hela leveransprocessen och säkerställer att kunden är ”good to go” innan man lämnar. Projektet är inte slut förrän kunden har godkänt leveransen och allt har gått enligt plan.

- Det är viktigt för oss att de känner sig trygga och väl omhändertagna genom hela den resan, förklarar Petra.

Leveransprocess

Kommunal erfarenhet medför kundförståelse

Petra har arbetat med kartor, GIS och bygglov i olika kommuner under 17 års tid, varav de sista 7 åren som enhetschef. De senaste fyra åren, innan hon slutligen landade på S-GROUP Solutions arbetade hon som konsult och säljare på Metria. Hon har både från kommunalt arbete och som konsult erfarenhet av att arbeta i GEOSECMA for ArcGIS.

- Verksamhetsutveckling och kommunal samhällsbyggnad, det är det jag sysslat med hela mitt liv, förkunnar hon med ett stort leende. Och berättar att hon i sin nya roll redan stött på tidigare kollegor inför migreringen till GEOSECMA 11.1.


Viktigt att kunna kommunicera med olika roller

Vi frågar Petra vilka egenskaper hon anser vara viktiga i en roll som hennes och hur all hennes erfarenhet kommer till nytta under projektledningen.

- Jag tror att det är viktigt att man som person har en väldig kommunikativ förmåga. Att vant kunna kommunicera med olika roller, både internt och externt. Att kunna lyssna in och driva på ett bra sätt så att inget stannar av. För egen del är all den erfarenhet jag samlat på mig under åren av stort värde i den kommunikationen.

Kommunikativ förmåga

Härligt gäng som stöttar varandra

Petras engagemang och entusiasm över att vara en del i utvecklingen av GEOSECMA for ArcGIS lyser igenom hela vårt samtal. Hon har snabbt funnit sig till rätta i sin roll och talar varmt om såväl kontakten med kunderna som samarbetet med kollegorna.

- Vi har ett bra och tajt gäng här på S-GROUP Solution som hjälps åt och stöttar varandra. Alla delar generöst med sig av sin kunskap och vi jobbar verkligen som ett team. Allt för att kunna leverera bästa möjliga upplevelse till kunden.

Teamwork

Vad fick dig att söka till S-GROUP Solutions?

- Jag tror verkligen på produkten. Det var med ArcGIS och GEOSECMA verksamhetssystem som jag började min resa som GIS-ingenjör i början av 2000-talet. Genom att nu ha blivit en del av S-GROUP Solutions känns det som att cirkeln är sluten och min förhoppning är att vara kvar här och fortsätta utvecklas här fram tills den dagen det är dags att gå i pension.

GEOSECMA for ArcGIS

Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.