Publicerad 2022-08-31

Lantmäteriets kartdataprodukter Topografi 10, Topografi 50 och Topografi 100


Automatisk import av Lantmäteriets kartdataprodukter - Behöver din organisation hjälp?

Redan förra året, den 1/10-2021, tog Lantmäteriet bort GSD-Fastighetskartan, en karta som innehållit såväl fastighetsindelning med fastighetsgränser som topografi med bland annat byggnader, markslag och vägar. GSD-Fastighetskartan ersattes således 2021 med nya kartdataprodukter. 

Och nu har Lantmäteriet fler förändringar på gång när det gäller kartdataprodukter! Här presenterar vi senaste nytt!


Nyheter - Lantmäteriets kartdataprodukter

Topografi 10

Den 1 september genomför Lantmäteriet en förändring av strukturen för tabellen “Höjdkurstext” i dataprodukten Topografi 10, nedladdning.

Topografi 50

Den 1 september lanserar Lantmäteriet en ny produkt. Topografi 50 Nedladdning, vektor är öppna data (CC0) och innehåller bland annat byggnader, markslag, vägar, hydrografi och ortnamnstexter.

Topografi 100

Lantmäteriet har ytterligare en ny dataprodukt på gång. GSD-Vägkartan och GSD-Fjällinformation kommer att ersättas av den nya produkten Topografi 100 Nedladdning, vektor den 1 februari 2023.


Vi hjälper din organisation!

Kom igång med schemalagd import av Lantmäteriets kartdataprodukter till GEOSECMA

Behöver ni hjälp med att säkerställa schemalagd import av Lantmäteriets nya dataprodukter, från Lantmäteriets Geotorget till GEOSECMA for ArcGIS, samt kombinera dessa till en karttjänst som kan nyttjas för fastighetsrelaterade analyser? Vi kan även hjälpa er att schemalägga automatisk import av grannkommuners uppgifter till Fastighetskartan om sådant behov finns.

Komplettera er import med nya kartdataprodukter

Det finns även möjlighet för er att beställa hjälp om ni önskar komplettera er befintliga schemalagda import med att också inkludera nytillkomna kartdataprodukter. Alternativt om ni önskar vår hjälp med att säkerställa att er schemalagda import kan hämta hem förändringar i befintliga kartdataprodukter som Lantmäteriet genomför då och då. I intresseanmälan nedan anger ni vilken variant ni önskar.


Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.