Välkommen till vår informationssajt!

Migrering till GEOSECMA for ArcGIS 11.1.

Nu är det dags för vår nya generation av GEOSECMA for ArcGIS! Vi byter underliggande teknologi i GEOSECMA till ArcGIS Enterprise version 11.1 och byter GEOSECMAs desktop-klient från ArcMap till ArcGIS Pro version 3.1. 

Det innebär att du som användare får tillgång till allt ifrån vassaste teknologin i underliggande ArcGIS-plattform till moderna och användarvänliga gränssnitt, smartare arbetsflöden och en mängd ny funktionalitet. Vad sägs om exempelvis inbyggt stöd för 3D?Nya GEOSECMA for ArcGIS 11.1

Underliggande teknologi i GEOSECMA byts till ArcGIS Enterprise. Ta del av våra filmpresentationer för att få veta mer om:

 • Fördelar med GEOSECMA for ArcGIS 11.1
 • Förbättrad användarupplevelse i användargränssnitten desktop och mobilt
 • Nyheter i systemadministration som leder till minskad tidsåtgång och effektivare arbetssätt
 • Ny generation av modulerna Fastighet och Befolkning

Länk - till undersida med filmpresentationer


Så förbereder ni er kommande migering på bästa sätt

Tips till dig som är GEOSECMA Systemansvarig/GIS-samordnare:

Din organisation kan säkra förberedelser samt kompetensuppbyggnad i god tid innan det är dags för er installation av GEOSECMA for ArcGIS 11.1. Därigenom får ni en smidigare och enklare migrering och kan snabbare nyttja alla kapaciteter som vår nya generation av GEOSECMA medför. 

Migrering - checklista

Nya GEOSECMA LVDB 

I höst lanseras en helt ny generation av modulen LVDB. Det innebär bland annat positiva effekter som förkortad handläggningstid, ökad datakvalitet, webbaserat och användarvänligt användargränssnitt samt automatiserade arbetsflöden.

Länk - till undersida med filmpresentationer


Nya GEOSECMA för VA

Nu är vi i mål! Vi lovade att utveckla Sveriges första VA-system som är rustat för morgondagens behov. Nu är nya GEOSECMA för VA på plats  - ersättaren till GEOSECMA Ledning VA. Under sommaren 2023 installerades vår nya VA-lösning hos de första pilotkunderna. Tidigare har vi lanserat modulerna GEOSECMA VA Förnyelseplanering och GEOSECMA - Ledningskollen/ledningsägare. Nu lanserar vi även återstående moduler: GEOSECMA VA samt GEOSECMA VA Drift och Underhåll. 

Länk - till undersida med filmpresentationer om nya VA-moduler och tips på förberedelser

GEOSECMA för VA - 4 moduler

Ny generation av GEOSECMA Karta

I nya GEOSECMA Karta kan du som användare dra nytta av senaste versionen av ArcGIS Pro. Varför är de nya möjligheter som finns i nya generationen av GEOSECMA Karta så viktiga? 

Givetvis innebär de stora fördelar och förbättringar för dig som användare avseende såväl funktionalitet som användargränssnitt. Det innebär exempelvis att du kan visualisera, lagra och analysera i 2D och 3D - samtidigt. Mycket av nyheterna relaterar också till nya krav och rekommendationer från myndigheter. 

Länk - till undersida med filmpresentationer om nya generationens GEOSECMA Karta

Nya GEOSECMA Karta

Releaseplan 2023 - 2024

 • Juni 2023 - pilotinstallationer av GEOSECMA 11.1 genomfördes hos ett antal av våra kunder. 
 • September 2023 - vi lanserar GEOSECMA 11.1 SP1 och installationer påbörjas från slutet av denna månad hos kunder som beställt migrering.
 • November 2023 - vi lanserar GEOSECMA 11.1 SP2.
 • 2024 - vi fortsätter att lansera GEOSECMAs verksamhetsmoduler till vår nya generation
 • Håll dig uppdaterad om releasetillfällen och planerat innehåll via GEOSECMA Releaseplan 
Releaseplan

Behöver din organisation hjälp?

Vi har tagit fram ett paket av tjänster för att hjälpa er i migreringsresan till GEOSECMA 11.1. avseende både nödvändiga förberedelser samt kompetensuppbyggnad.

Se våra tjänstepaket


Webbinar-serie: Så går migrering till

Gå till vår webbinarsida - här hittar du information om hur du får tillgång till inspelad version av våra webbinars. Har du frågor?

 • Besök "FAQ - GEOSECMA 11.1" på vår Kundportal. Om du inte hittar svaret på frågan du undrar över så registerar du enkelt din fråga direkt i Kundportalen och så publicerar vi svaret så fort vi kan.
 • I samband med vår webbinar-serie våren 2023 presenterades detaljerad information kring migrering inklusive möjlighet att ställa frågor direkt till vår personal. Du kan ta del av dessa inspelningar i efterhand.
 • Om du har frågor kring offert och beställning - se här hur det fungerar. 

Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.