Lantmäteriets visningstjänster i ArcGIS Portal eller ArcGIS Online

Använder ni Lantmäteriets visningstjänster? Med vårt projektstöd får ni möjlighet att använda Lantmäteriets visningstjänster i ArcGIS Portal eller ArcGIS Online. Vi installerar en proxyserver som ger er denna möjlighet och som också säkerställer att ni kan använda visningstjänsterna på ett säkert sätt i era webbläsare och webbapplikationer.

Projektstöd

En mellanhand som skyddar era användaruppgifter

Proxyservern kan användas för WMS-tjänster från Lantmäteriet som i detta projektstöd, men kan även konfigureras för WCS-tjänster samt för andra situationer då ni vill få åtkomst till WMS-tjänster i ArcGIS Portal eller ArcGIS Online. Såsom tjänster från SGU, Länsstyrelsen med flera.

Proxyn för ArcGIS fungerar också som en mellanhand eller ett ombud som hämtar tjänsterna åt er, vilket skyddar era användaruppgifter och ser till att data konsumeras säkert. Det ger också effekten att tjänster hämtas snabbt, vilket ger er en god prestanda.

Lantmäteriet | Allmänna frågor om geodatatjänster

GIS proxy dator användare

Hur upplever våra kunder vår lösning?

Sölvesborgs kommun är en av våra kunder som tagit del av projektstödet. Såhär säger Sabina Bernhard, Ingenjör i Sölvesborgs kommun, om resultatet:

"Jag tog hjälp av S-GROUP Solutions för att få igång lösningen och det har verkligen varit värt pengarna. Det har sparat en massa tid och har även gett oss fina kartor som alltid fungerar."

Citat proxy visningstjänster Sölvesborgs kommun


Upplägg och omfattning

Projektstödet sker på distans och omfattar 4 timmar. Kontakt upprättas med systemansvarig för bokning av installation och för att få åtkomst till er miljö vid installationstillfället.

Följande moment ingår:

  • Installation och konfiguration av proxyn. Era system kommer inte att påverkas under tiden som arbetet utförs.

Förutsättningar för projektstöd

ArcGIS Enterprise eller ArcGIS Online

Security online proxy


Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.