GEOSECMA Karta – Nybyggnadskartan

Detta projektstöd vänder sig till er som har GEOSECMA Karta och vill komma igång med nybyggnadskartor. Genom att "göra rätt från början" får ni en snabb start och säkerställer en effektiv hantering av processen kring nybyggnadskartor. Tillsammans säkerställer vi ett smidigt, effektivt och korrekt arbetssätt för er!

Projektstöd

Upplägg och omfattning

Projektstödet är uppdelat på två dagar, varav den andra dagen är valfri. Vi inleder med en kortare förstudie där vi tillsammans går igenom hur ni arbetar med befintlig data idag samt hur ni digitaliserar planinformation. Därefter presenteras förslag på bästa och mest effektiva arbetssätt utifrån era specifika förutsättningar. Vi går även igenom en bakgrund kring vad nybyggnadskartan är och vad den används till. Detta är viktigt, eftersom arbetet med nybyggnadskarta är ett arbete som involverar såväl planarkitekter, mätingenjörer, GIS-ingenjörer, VA-tekniker som enskilda beställare.

Efter genomförd förstudie ges möjlighet till demonstration för att ni ska få en bra förståelse för hur ni kan arbeta rent praktiskt med nybyggnadskarta i GEOSECMA for ArcGIS. Därefter får ni hjälp med att sätta upp önskvärd arbetsyta och att komma igång med nybyggnadskarta utifrån gemensamt överenskommet arbetssätt. I denna del arbetar vi tillsammans i er miljö. 

Administration kontor

Dag 1 – Förstudie och uppsättning

Arbetsmoment som kan inkluderas:

  • Arbete med befintlig data och text i kartan
  • Hur ni kan digitalisera och tolka planinformation på bästa sätt – skissverktyg och georeferering
  • Hur ni kan lagra planinformation
  • Export av färdig karta

Dag 2 – Layout

Det finns även möjlighet att komplettera med en andra dag där fokus är att skapa färdiga layoutmallar för nybyggnadskartor.

Vi ger er tips på hur ni på bästa sätt arbetar med layoutmallar och innehållet i dem – intressant både för er som saknar layoutmallar för nybyggnadskarta och för er som vill se över era befintliga.

Dator computer

Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.